
Hvordan smakte maten i middelalderen, og hva kan vi lære av kjøkkenet fra fortiden?
Bli med på en temadag på Bryggens Museum i samarbeid med RISS – Et Arkeologisk Tidsskrift, der vi utforsker middelalderens matkultur.
Når? Lørdag 27. september 2025 kl. 12:00–16:00 Hvor? Bryggens Museum Inngang: Ordinær billett til museet. Gratis for studenter ved UiB.
Facebookarrangement:
https://fb.me/e/6Eqf00qedLenker til en ekstern side.
Program
10:00–17:00
Middelalderinspirert mat i museets kafé
Møt redaksjonen bak RISS og ta en prat om mat og drikke i arkeologisk forskning
Demonstrasjoner av håndverkstradisjoner ved Bjørgvin Handverkslag
13:30–14:00
Kampshow med Kongshirden 1260
Opplev hvordan krigerne fra middelalderen trente og kjempet!
15:00–15:20
Hvordan lage middelaldermat i dag?
Et teoretisk crashkurs med Are Stoll (RISS)
15:30–16:00
Hva vet vi om middelalderens kjøkken?
Uformell samtale med:
Jens Eike Schnall, førsteamanuensis i norrøn filologi, UiB
Mathias Blobel, PhD-stipendiat i arkeologi, UiB
Ingrid Nærland, master i arkeologi, UiB
Meinrad Pohl, førsteamanuensis i historie, HVL
Vi avslutter med åpen runde for spørsmål fra publikum.
RISS er et populærvitenskapelig tidsskrift laget av arkeologistudenter ved Universitetet i Bergen i samarbeid med Norsk Arkeologisk Selskap og Institutt for arkeologi, historie, kultur- og religionsvitenskap. Tidsskriftet har blitt utgitt i over 20 år, og hvert nummer tematiserer ulike sider ved arkeologisk forskning – fra runesteiner og rituell praksis til kropp, klima og i siste utgave: mat og drikke.
Inngang:
Ordinær billett til museet.
Gratis for studenter ved UiB.